Elveda Rumeli
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Elveda Rumeli

En güzel dizi

AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Orhan Kılıç Biyografisi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
Gizem
Admin
Gizem

Kadın
Yaş : 28 Kayıt tarihi : 03/10/08 Mesaj Sayısı : 321 Nerden : İstanbul İş/Hobiler : Öğrenci Lakap : Gazoz

Orhan Kılıç Biyografisi Vide
MesajKonu: Orhan Kılıç Biyografisi   Orhan Kılıç Biyografisi EmptyC.tesi Ekim 04, 2008 8:18 pm

Gerçek ismi: -
Namı: -
Doğum tarihi: 1975

Oynadığı Dizi ve Filmler

Derdest | 2008 Mehmet Kandemir
Elveda Rumeli | 2007 Arnavut Mehmet
İlk Aşk | 2006
29-30 | 2006 Tayga
Sağır Oda | 2006 Aras Dağlı
Gül'ün Çilesi | 2005
Güz Yangını | 2005 Sefa
Mezar Arasında | 2004
Freunde | 2000 Orhan
https://elveda-rumeli.yetkinforum.com
büyşra
Ben Yeniyim
Ben Yeniyim
büyşra

Yaş : Kayıt tarihi : 10/10/08 Mesaj Sayısı : 7 Nerden : İş/Hobiler : Lakap :

Orhan Kılıç Biyografisi Vide
MesajKonu: Geri: Orhan Kılıç Biyografisi   Orhan Kılıç Biyografisi EmptyCuma Ekim 10, 2008 5:45 pm

Geçtiğimiz yıllarda izlenme rekorları kıran
Kurtlar Vadisi’nin konsept danışmanı Soner
Yalçın ve yönetmeni Serdar Akar, yeni bir dizi ile yarın TV seyircisinin karşısına çıkacak. Hikaye, geçmiş yıllarda devletler arası resmi yazışmalara da konu olan tartışmalı bir soruya dayanıyor: 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerce toplanan ve bir kısmı Türkiye’ye getirilen Yahudi altınları şimdi nerede ve kimde? Türkiye’de ‘iş gören’ yerli ve yabancı istihbarat örgütlerinin, bu altınların peşine düşmesini ve kimi netameli olaylarda hangisinin hangisi ile çalıştığını ve çatıştığını konu alan dizi, bu soruyu cevaplamaya çalışacak.
Henüz yayınlanmayan dizinin şimdiden 7 fan kulübünün olduğunu hesaba katarsak, dizi başlamadan ‘tutmuş’ görünüyor. Zaten yapım ekibinin daha önceki tecrübesinden dolayı tutacağına kesin gözüyle bakılan dizinin ‘esas oğlan’ı ise Aras Dağlı. Gizli servislerin kanlı savaşında bir Türk istihbaratçısı olarak çalışan Aras için, ‘bu sezonun Polat Alemdar’ı yakıştırması yapılıyor. Madem bu sezonun en çok konuşulacak dizisi ve karakteri Sağır Oda ile Aras Dağlı olacak; kendilerini daha yakından tanıyalım istedik ve bu karaktere hayat veren oyuncu Orhan Kılıç ile röportaj yaptık. Gördük ki Aras Dağlı nasıl Polat Alemdar değilse, Orhan Kılıç da Necati Şaşmaz değilmiş. Genç oyuncu, Almanya’da konservatuvar okumuş ve Alman tiyatro sahnelerinde başrol oynamış bir aktörmüş

Sokakta Polat ve Çakır olmam kostümü sete asar, çıkarım

Yeni sezonun polisiye dizileri, arzı endam etmeye başladı. Bunlardan biri yarın akşam Kanal D’de başlıyor. Adı ‘Sağır Oda’. Başrol oyuncusu, ‘Aras Dağlı’ karakteri ile Orhan Kılıç. Genç oyuncu, Türkiye’de henüz pek tanınmıyor. Ancak o, Almanya’da ödüller almış, Alman tiyatro sahnelerinde başroller oynamış usta bir oyuncu. Bu, onunla yapılmış ilk söyleşi. Sezonun ‘ağır abi’si Aras Dağlı’yı canlandıran genç oyuncuyu yakından tanımak ister misiniz?

Nasıl bir dizi Sağır Oda?

‘Sağır Oda’, istihbaratta, hiçbir teknikle dinlenemeyen odanın adı… 2. Dünya Savaşı’nda izi kaybolmuş çok büyük miktarda Yahudi altınları var. Bu altınlarla ilintilenen büyük bir aile var, Kırımlı ailesi. Ve bu altınların peşinde olan gizli servislerin birbirleriyle çatışması var. Olay İstanbul’da 2006’da geçiyor.

Siz hangi karakteri oynuyorsunuz dizide?

Aras Dağlı’yı canlandırıyorum. Aras Dağlı, Türkiye’nin gizli istihbaratında çalışan bir adam. Öyle ‘ağır abi’ değil, bir istihbaratçı. Tabii bir ağırlığı var. Bir kabadayının değil, teknik zekâya sahip bir istihbaratçının ağırlığı… Türkiye’de çalışan gizli servislerin hangi olaylarda kimler için çalışıp kimlerle çatıştığı zamanla ortaya çıkıyor. Evli değil, zamanında nişanlıymış. Nişanlısı, zengin bir erkeği tercih etmiş. Annesi ve kız kardeşi var. Ölen babasının ‘derin devlet’le ilişkisini ‘teşkilat’a alındıktan sonra öğreniyor. Neyse, çok konuştum; fazla bilgi vermemem lazım zaten.

Bu projede nasıl yer aldınız?

Beni daha önce oynadığım iki dizide görmüşler, izlemişler ve teklif ettiler. Projenin beynini oluşturanların arasındaki Soner Yalçın ve Serdar Akar isimleri çok etkili oldu. Çünkü bu isimler, bu işte bence mercii olan insanlar. Aras Dağlı karakteri de etkiledi beni, oynamak istedim. Deneme çekimleri yapıldı ve bende karar kılınmış. Duyduğum kadarıyla, kırk kişi ile deneme çekimi yapılmış.

Hangi özelliğiniz Aras’la uyuştu? Kabiliyetiniz mi, yüzünüz mü? Proje sahiplerine yakınlığınız mı?

Beni Türkiye’de kimse tanımıyor, yani dış kapının dış mandalıyım. Türkiye’ye geldim geleli bir yıldır ne olduysa oyunculuğum ile oldu. İyi bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Bir de bu karakter için gerekli altyapı da vardı. Mesela karateyi, doğu sporlarını bilmesi gerekiyordu. Almanya’da her Türk çocuğu gibi ben de kendimi korumak için bunları öğrenmiştim.

Almanya’da büyümüşsünüz, tiyatro yapmışsınız…

Almanya’da 1974’te doğdum, orada büyüdüm. 15 yaşımda, oyuncu olmak istiyordum. Babama konservatuvara gitmek istediğimi söyledim. Babam, ‘Başımıza Cüneyt Arkın mı olacaksın?’ dedi.

Şimdi Aras Dağlı’yı oynadığınızı düşünürsek, geleceğinizi görmüş aslında babanız...

(Gülüyor) Neyse, konservatuvarın sınavlarına girdim ve ülkenin en saygın konservatuvarı Berlin Yüksek Sanatlar’a girdim. Başarılarımı gördükçe babamın desteği arttı. Öğrenciyken büyük Alman oyuncuların arkasında, figüran olarak oynadım. Okul bitince bir turne tiyatrosu ile Almanya’nın neredeyse bütün şehirlerini, kasaba ve köylerini dolaştım. Sonra sınavını kazanıp şehir tiyatrosuna girdim. 2002-2003’te sezonunun en iyi erkek oyuncusu ödülünü aldım.

Drama oyuncusu musunuz, komedi mi?

Okulda hocalar, komedi oynamamı isterdi, ben dramayı seçerdim. Turne tiyatrosunda ve Şehir Tiyatrosu’nun ilk sezonunda sadece komedi oynadım. Ödülü de böyle bir rolden aldım. Yani bin bir suratı oynuyorum. Söylerken çekiniyorum ama; oynarken kendimi tanıyamayacak kadar çok değişiyorum.

Pek çok polisiye dizi yayına girdi. Dizi kendini, Kurtlar Vadisi’nin izleyicisine kabul ettirecek mi?

Kurtlar Vadisi, birçok bakımdan ilklere imza atmış bir projeydi. Sağır Oda’nın hiçbir şekilde Kurtlar Vadisi ile bir ilgisi yok. Çok ayrı bir tema, yakın dönemde yaşanan gerçek olaylar işleniyor dizide. Tabii Vadi’de vardı bu tür olaylar. Ama bu dizide bu ülkede iş yapan gizli servislerin çekişmesi, savaşı anlatılıyor. Türkiye’de işlenmemiş yepyeni bir konu…

Bu tür diziler neden çok izleniyor sizce?

Halkımız, ülkelerinin güçlü bir ülke olduğunu; devletlerinin ezilen değil, artık dikte ettiren bir konumda olduğunu görmek istiyor. Bu, negatif de görülebilir, pozitif de... Filmler, işin dozunu ayarlamada hassas olmalı, abartmamalı. Bu bakımdan Aras Dağlı’nın, Polat Alemdar gibi olmayacağını biliyorum.

Dizi oyuncuları sokakta da rolleriyle dolaşıyor. Siz de Aras’ı oynayacak mısınız, Necati Şaşmaz’ın Polat’ı, Oktay Kaynarca’nın Çakır’ı oynadığı gibi?..

Sette kostümümü çıkardıktan sonra adım Orhan’dır. Kesinlikle Aras Dağlı’yı dışarı taşımayacağım. Aras ile aramda bin tane fark var. Ben Orhan Kılıç’ım.

Dizi tutunca medya, Aras olmanızı isteyecek...

O kişinin duruşuna bağlı. Her oynadığım rolü bürünmeye kalksaydım, şimdiye ezilir giderdim. Karakter oynanır, kostüm asılır ve herkes hayata döner.

Neden asılmıyor da onunla sokağa çıkılıyor?

Bu bizim gibi ülkelerde olan bir sendrom. Mesela Almanya’da biri öyle bir şeye kalkışsa, ‘Sen oyuncu musun, mafya mısın?’ diye adamı yerden yere vururlar. ‘Halk böyle görmek istiyor’ deniyor. Şov dünyası ile halk arasında olan medya biraz dikkat etse, düzelir. Tabii yapım şirketleri de dizinin reklamını, izlenirliliğini artırdığı için böyle bir şeyi destekliyor.

Dizinin tutacağına kesin gözüyle bakılıyor. Üzerinize flaşlar patlayacak, medya kişisi olacaksınız. Bunları düşünüyor musunuz?

Bunlar beni ürkütmüyor, işin bir parçası olarak görüyorum. Beni takip edeceksiniz. Benim hayatta Orhan olarak duruşum önemli. İnsan ilişkileri bakımından bir açlığım yok. Almanya’da parasızlık da çektim, lüks de yaşadım. Aras Dağlı benim çok severek oynayacağım rollerimden biri. Onu sette oynayarak en iyi şekilde temsil edeceğim. Şimdi ne desem yalan olacak, bunları zaman içinde göreceğiz.

‘Yeni Polat Alemdar’ diyorlar size, ne diyorsunuz?

Sağır Oda’nın beyin takımı, Polat Alemdar’ı ortaya çıkaranlar. Onlar benden böyle bir şey istemiyor. İsteseler de yapamam zaten. Böyle bir şey olmayacak. İnsanlar görünce, ‘Bu Kurtlar Vadisi gibi değil, karşımızdaki adam da Polat Alemdar değil.’ diyecek.

Dizi yayınlanmadan fanlarınız var, niye?

Soner Yalçın, Serdar Akar ismi geçmeye başlayınca ‘Tamam bu Kurtlar Vadisi’nin devamı’ diye düşünüldü. Onun devamı sanıyorlar. Şirket de bilgi vermediği için dışarıya, ortada bir muamma, olmayan bir dizinin hayran kitlesi oluştu. Bu gurur verici bir şey, inşallah onların beklentilerine cevap verebiliriz. Sağır Oda, Kurtlar Vadisi izleyicisini de içine alarak daha geniş bir seyirci kitlesine ulaşacak bence.

Dizi tutacaksa neden tutacak, tutmayacaksa neden tutmayacak sizce?

Tutmazsa, beklentilere cevap veremedi derim. O kadar kaliteli diziler yapıldı ki, tutmadı. Yani hiçbir dizinin tutma garantisi yok. Ama Sağır Oda’nın tutacağından eminim. Tutacaksa, beyin takımının, bu işe inanıp iyi bir iş çıkarmasından dolayı olacak bu. Serdar Akar’ın farklı bir yönetmenlik denemesi olacak. Engin Cezzar, Arsen Gürzap, Mahir Günşıray gibi güçlü bir oyuncu kadrosu var, bu da etkili olacak.

Tiyatroyu devam ettirecek misiniz? Dizi dışında tiyatroda oynarken mi, magazincilerle köşe kapmaca oynarken mi göreceğiz sizi?

Tiyatroda oynamayı sürdüreceğim burada da. Önümde bir proje var. Dizi bir iki ay içinde oturduktan sonra, tiyatroya devam edeceğim. Beni tiyatroda oynarken ya da yeni çıkmış bir kitabı tanıtırken görürler en fazla. Başka yerlerde de göremezler zaten.

Orhan Kılıç Biyografisi

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası